Presse

Pressemeddelelse, 10. september 2021

FÆLLESSKABET SEJRER – KØBENHAVN FÅR ET ”NYT” MUSIKHUS!
DET ER MED EN ENORM GLÆDE AT BESTYRELSEN BAG MUSIKHUSET KØBENHAVN HAR MODTAGET NYHEDERNE FRA BUDGETFORHANDLINGERNE 2022, DER BLEV INDGÅET TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER PÅ KØBENHAVNS RÅDHUS.
Over 90 millioner DKK er nu samlet set blevet budgetteret til blandt andet renovering af det gamle bymuseum/Københavnske skydeselskabs hus fra 1787 på Vesterbrogade 59, i hjertet af København. Dette store beløb sikrer at huset nu bliver til Musikhuset København.
Formand for Musikhuset København, Viktor Wennesz, udtaler:
»Dette er fællesskabets sejr – og jeg vil takke alle som har bakket op om dette projekt. Vi oplever en massiv støtte blandt borgerne, musiklivet og ikke mindst også politikerne på Rådhuset, til dette fantastiske projekt. Det smukkeste palæ som skal bruges til den smukkeste musik.«
Et klassisk/akustisk spillested, der rækker ud til andre genrer er den lidt tørre devise, som Musikhuset København arbejder efter. Musikhuset København har allerede afholdt ”klassiske” koncerter i form af festivalen ANSLAG, samt 27 koncerter under Musikhuset JAZZ. I sidste uge indgik Musikhuset København en aftale med spillestedet ALICE – der primært præsenterer folk/etnisk musik, lydkunst og eksperimenterende musik – om at producere 20 koncerter i efteråret. Allerede i dette tidlige stadie af projektet arbejdes der på at leve op til de store forventninger, som man med rette skal have til Musikhuset København med den musikalske diversitet.
Det pædagogiske arbejde er grobunden for et rigt musikliv.
Det er vores overbevisning at musik er noget universelt, som man skal få lov til at opleve hele livet. Derfor satser vi på at lave faciliteter til musik for de alleryngste, børn, musikskolestuderende, MGK-talenter, de professionelle, og amatørmusikken. Altså alle fra 0-99 år.
Musikhusets sale
Den smukke festsal kommer efter ombygningen til at kunne at rumme op til 200 personer og den mindre havesal ca. 100 personer. Politikerne har valgt også at prioritere en 3. koncertsal – en ”black box”, der egner sig til elektronisk musik, moderne lydkunst, skolekoncerter, musikteater i mindre format og ensembleprøver.
3200 m2. – Så stor er den smukke ejendom fra 1787.
Visionen om et akustisk musikhus har altid hængt sammen med visionen om at samle det frie musikliv under et tag. Et musikliv, der i dag er spredt ud over hele København. Dette ønske gælder både den organisatoriske og den udøvende del. Synergieffekter opstår, når man mødes på gangen, over en kop kaffe, i kantinen. Vores ide er at 1+1 skal give 3.
Foreningslivet sejrer
Musikhuset København er organiseret som en forening og siden december 2019 har de fire initiativtagere, Viktor Wennesz, Martin Malmgreen, Jesper Lützhøft og Björn Ross arbejdet helt frivilligt med at afsøge mulighederne om at etablere et Musikhus på Vesterbrogade 59.
Bestyrelsen består i dag af 8 medlemmer valgt ved generalforsamlingen den 28. juni i år.
Med venlig hilsen
Musikhuset København

Presseomtale

Budgetaftale i København på plads, midler til musikhuset på Vesterbrogade 

(2. september 2020 – Kulturmonitor)

Det er en stor sejr

(15. Maj 2020 – Politiken)

Ikonisk københavnerbygning skal ikke sælges

(15. maj 2020 – Kulturmonitor)

Ikonisk københavnerbygning er taget af slagslisten

(15. Maj 2020 – Berlingske)